Naši treneri

Igor Bilas, glavni trener (igor@gksarajevo.ba)

LEVEL 1 Assistant coach Certifikat sa FINA Coaches Certification Programme; 2019

Igor je bio višestruki državni prvak BiH. Kao trener izveo plivače GKVS Sarajevo na monogobrojna pobjednička postolja BiH i regiona i trenirao 20+ državnih prvaka, te 14 reprezentativaca BiH u različitim kategorijama.

U PK Bosna je od svoje 9 godine. Vrlo brzo ulazi u glavnu takmičarsku grupu, gdje počinje da postavlja BiH rekorde već sa 12 godina. Sa 14 godina je plivao u štafeti PK Bosne, na takmičenju SFRJ, gdje je štafeta osvojila 3. mjesto.

Igor je bio višestruki državni prvak BiH. Kao trener izveo plivače GKVS Sarajevo na monogobrojna

pobjednička postolja BiH i regiona i trenirao 20+ državnih prvaka, te 14 reprezentativaca BiH u različitim kategorijama. Igor je do sada imao repezentativce BiH na europskim prvenstvima (juniori i seniori), svjetskim (seniori), Balkanijade, četveromeči (SLO-HR-SRB-BiH).

Arnel Dudić, trener takmičarskih grupa (arnel@gksarajevo.ba)

LEVEL 1 Assistant coach Certifikat sa FINA Coaches Certification Programme; 2019


Arnel je je bio višestruki državni prvak i rekorder BiH. Nakon prestanka aktivnog bavljenja plivanjem počinje raditi kao trener u mlađih takmičarskih grupa i već u prvoj godini radeći kao trener postiže uspjeh izvodeći mlađe takmičare GKVS Sarajevo na brojna pobjednička postolja BiH i regiona, te trenira zavidan broj državnih prvaka BiH u mlađim kategorijama.


Arnel je do svoje 18 godine bio član PK Željezara Zenica, gdje je ostvario svoje prve značajne rezultate. Od 18. godine pridružuje se GKVS Sarajevu, kao plivač. Arnel je je bio višestruki državni prvak i rekorder BiH. Učesnik svjetskih i evropskih prvenstava u plivanju kao reprezentativac BiH.

Studira na Fakultetu za sport Unverziteta u Sarajevu. i radi kao trener mlađih takmičara u klubu. Nakon prestanka aktivnog bavljenja plivanjem počinje raditi kao trener u mlađih takmičarskih grupa. Već u prvoj godini radeći kao trener postiže uspjeh izvodeći mlađe takmičare GKVS Sarajevo na brojna pobjednička postolja BiH i regiona, te trenira zavidan broj državnih prvaka BiH u mlađim kategorijama.

Luka Lasić, pomoćni trener
trener predtakmičarskih grupa

L
Adna Kuduzović, pomoćni trener-škola plivanja veliki bazen
L

pomoćni treneri: grupa trenera koju čine bivši ili aktivni plivači kluba; 3 trenera – mali bazen (škola plivanja)