O nama | Gradski klub vodenih sportova Sarajevo

Gradski klub vodenih sportova Sarajevo

Nejla Karić i Arnel Dudić oborili apsolutne državne rekorde (04.2015). Lamija Medošević će predstavljati BiH na EI u Baku.

Notice: WP_User->id je pozvana sa argumentom koji je zastario još od verzije 2.1! Umjesto toga, koristite WP_User->ID. in /var/www/vhosts/gksarajevo.ba/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3006 Notice: WP_User->id je pozvana sa argumentom koji je zastario još od verzije 2.1! Umjesto toga, koristite WP_User->ID. in /var/www/vhosts/gksarajevo.ba/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3006

O nama

O nama

Opšte informacije

Gradski Klub Vodenih Sportova (GKVS) Sarajevo je osnovan, kao Udruženje građana, u augustu 2008. godine. Osnivači ovog udruženja su bosanskohercegovački reprezentativci i olimpijci u plivanju. Od svog osnivanja, klub je igrao značajnu ulogu u razvoju plivačkog sporta u Bosni i Hercegovini. U plivanju smo prvi klub u Sarajevu koji je organizovao državno prvenstvo u 50m bazenu (2010) i prvi klub u BiH koji je svoj miting licencirao od strane svjetske plivačke federacije FINA (2010). Plivački miting Sarajevo Aquatics od početka pa do danas okuplja regionalne plivače. Pored ovih uspjeha, naši članovi drže preko 20 državnih rekorda, imamo 8 reprezentativaca i 12 perspektivnih reprezentativaca, a zadnjih pet godina smo osvajači brojnih pehara na ekipnim prvenstvima BiH. Takođe smo ponosni i na našeg juniorskog prvaka Balkana u 2014.g. Svake godine se naši timovi takmiče na međunarodnim mitinzima u Rijeci (HR), Zagrebu (HR), Zrenjaninu (SRB), Dubrovniku (HR), Splitu (HR) i Kranju (SLO), a naši reprezentativci svake godine nastupaju na Balkanijadi, europskim i svjetskim prvenstvima. Svi treninzi kluba se odvijaju na Olimpijskom bazenu Otoka, što doprinosi kvalitetu uslova potrebnih za razvoj plivača. Trenutno klub ima preko 110 članova, od čega preko 60 registriranih takmičara.

Vizija

Ostvarenje punog potencijala svakog plivača.

Misija

GKVS Sarajevo pruža obuku neplivačima, unapređuje tehnike plivanje plivača te razvija i unapređuje plivački sport u Bosni i Hercegovini.

Treneri plivanja

Igor Bilas – glavni trener (igor@gksarajevo.ba)

U PK Bosna je od svoje 9 godine. Vrlo brzo ulazi u glavnu takmičarsku grupu, gdje počinje da postavlja BiH rekorde već sa 12 godina. Sa 14 godina je plivao u štafeti PK Bosne, na takmičenju SFRJ, gdje je štafeta osvojila 3. mjesto. Igor je bio višestruki državni prvak BiH. Kao trener izveo plivače GKVS Sarajevo na monogobrojna pobjednička postolja BiH i regiona i trenirao 20+  državnih prvaka, te 12 reprezentativaca BiH u različitim kategorijama. Igorovi plivači su imali nastupe na: svjetskim i europskim prvenstvima, Balkanijadama, četveromečima, međunarodnim mitinzima i naravno državnim prvenstvima.

Anja Margetić – trener takmičarskih grupa (anja@gksarajevo.ba)

Anja je počela sa 7 godina da se bavi plivanjem u PK Bosni. Vrlo brzo postaje rekorder BiH u nekoliko disciplina, a najkvalitetniji rezultati su joj bili na delfinu (100 i 200m). Također postiže kvalitetne rezultate i osvaja medalje na prvenstvima SFRJ. 1989 i 1990 predstavlja SFRJ na Balkanijadi i na Evrposkom prvenstvu kao juniorski reprezentativac, a 1991 godine odlazi u SAD na školovanje gdje postiže 7. mjesto na juniorskom prvenstvu Amerike u disciplini 100m delfin. U SAD dobiva i stipendiju za plivanje od strane univerziteta u Nebraski, gdje boravi do 1997 godine. Anja je također BiH olimpijac u Barseloni 1992 godine. Kao trener izvela plivače GKVS Sarajevo na monogobrojna pobjednička postolja BiH i regiona i trenirala 11 državnih prvaka mlađim kategorijama. Već preko 4 godine Anjini plivači osvajaju jednu od dvije mlađe kategorije u BiH. Anja je pozvana da učestvuje na FINA edukaciji na SP Katar(2014).

Sejla Milavić– trener (sejla@gksarajevo.ba)

Sa nama od samog rođenja kluba. U početku kao plivačica je nastavila svoju supješnu karijeru. Nakon toga se priključuje nešem trenerskom timu, gdje je sada više od 4 godine. Uglavnom radi sa grupom A2 i pomaže u radu sa ostalim grupama.

Jelena Babić – trener (jelena@gksarajevo.ba)

Bivši član PK Incel Banja Luka. U svojim glavnim disciplinama je osvajala medalje na državnim prvenstvima BiH. Više do 3 godine je u našem klubu, kao trener škole plivanja u velikom bazenu.

Asmira Raonić – trener (asmira@gksarajevo.ba)

Asmira je u klubu od 2011.g. kada je počela kao učitelj plivanja u našoj školu i malom bazenu. Sada i dalje vodi školu u malom i velikom bazenu.

Arnel Dudić – trener (arnel@gksarajevo.ba)

Arnel već duže godina radi skupa sa Sejlom, sa grupm A2. Kao BiH reprezentativac i rekorder, Arnel prenosi svoja znanja i iskustva na mlade plivače. Student je na fakultetu za sport u Sarajevu. Još se bavi aktivno plivanjem, a u aprilu 2015.g. je potvrdio apsolutni rekord na 50m slobodno u velikom bazenu.

Uprava

Predsjednik Uprave

Janko Gojković (janko@gksarajevo.ba)  - Bavio se plivanjem još od 1981. godine, kada je pristupio PK Bosna, Sarajevo. U svojoj plivačkoj karijeri držao je preko 20 rekorda. Prvi put je ušao u juniorsku reprezentaciju SFR Jugoslavije 1990 godine, kada je na Europskom prvenstvu ostvario 5. mjesto u disciplini 100m delfin. Od 1991 do 1992 je u seniorskoj reprezentaciji SFR Jugoslavije. Od 1992 nastupa za BiH reprezentaciju, čije je boje branio na 3 olimpijade (Barselona ’92, Atlanta ’96 i Sidnej ’00). Od 1989 se također bavio vaterpolom (Long Beach, California, USA). Od 1990 igra za vaterpolo klub Bosna, a od 1996-1998 za vaterpolo klub Sheffield (Velika Britanija). 1995 je postao prvak Velike Britanije na 100m delfin, od 1998 je glavni trener Maxwell Swim Club-a, a u 2003 i 2004 postaje jedan od trenera juniorske reprezentacije Velike Britanije. Jankov plivač, Craig Gibbons je nastupao za VB na olimpijadi 2008.g., nakon čega je došao i da nastupa na Sarajevo Aquatics.

Članovi Uprave

Edin Baralić, zamjenik predsjednika uprave (edin@gksarajevo.ba)

Armin Hadžić (armin@gksarajevo.ba), član

Igor Bilas (igor@gksarajevo.ba), član

Imeldin Radaslić (imeldin@gksarajevo.ba), član

 

Skupština

Predsjednik skupštine kluba

Damir Tabori – Od 1986. je član PK Bosne. Vrlo brzo ulazi u prvi tim takmičara, kako juniora, tako i senira. Učesnik je štafetskih timova kluba, koji su postavljali republičke rekorde. Nastupao je na klubskom prvenstvu Jugoslavije, kada je Bosna osvojila 6.mjesto (1990. novembar).

Svi koji žele da postanu članovi skupštine i na taj način se uključe u rad kluba, su dobro došli. Molimo da nam pošaljete svoje detalje putem email-a. Hvala!

Podjeli na društvenim mrežama