Grupe i treneri

Treneri plivanja

Igor Bilas – glavni trener (igor@gksarajevo.ba). U PK Bosna je od svoje 9 godine. Vrlo brzo ulazi u glavnu takmičarsku grupu, gdje počinje da postavlja BiH rekorde već sa 12 godina. Sa 14 godina je plivao u štafeti PK Bosne, na takmičenju SFRJ, gdje je štafeta osvojila 3. mjesto. Igor je bio višestruki državni prvak BiH. Kao trener izveo plivače GKVS Sarajevo na monogobrojna pobjednička postolja BiH i regiona i trenirao 20+ državnih prvaka, te 14 reprezentativaca BiH u različitim kategorijama. Igor je do sada imao repezentativce BiH na europskim prvenstvima (juniori i seniori), svjetskim (seniori), Balkanijade, četveromeči (SLO-HR-SRB-BiH).

Anja Margetić – koordinirajući trener škola plivanja (anja@gksarajevo.ba). Anja je počela sa 7 godina da se bavi plivanjem u PK Bosni. Vrlo brzo postaje rekorder BiH u nekoliko disciplina, a najkvalitetniji rezultati su joj bili na delfinu (100 i 200m). Također postiže kvalitetne rezultate i osvaja medalje na prvenstvima SFRJ. 1989 i 1990 predstavlja SFRJ na Balkanijadi i na Evrposkom prvenstvu kao juniorski reprezentativac, a 1991 godine odlazi u SAD na školovanje gdje postiže 7. mjesto na juniorskom prvenstvu Amerike u disciplini 100m delfin. U SAD dobiva i stipendiju za plivanje od strane univerziteta u Nebraski, gdje boravi do 1997 godine. Anja je također BiH olimpijac u Barseloni 1992 godine. Kao trener izvela plivače GKVS Sarajevo na monogobrojna pobjednička postolja BiH i regiona i trenirala 11 državnih prvaka, te 2 reprezentativaca BiH u različitim kategorijama.

Arnel Dudić – trener takmičarskih grupa (arnel@gksarajevo.ba). Arnel je do svoje 18 godine bio član PK Željezara Zenica, gdje je ostvario svoje prve značajne rezultate. Od 18.godine, pridružuje se GKVS Sarajevu, kao plivač. Arnel je je bio višestruki državni prvak i rekorder BiH. Učesnik svjetskih i europskih prvenstava u pliavanju kao reprezentativac BiH. Studira na Fakultetu za sport Unverziteta u Sarajevu. i radi kao trener mlađih takmičara u klubu. Nakon prestanka aktivnog bavljenja plivanjem počinje raditi kao trener u mlađih takmičarskih grupa. Već u prvoj godini radeći kao trener postiže uspjeh izvodeći mlađe takmičare GKVS Sarajevo na brojna pobjednička postolja BiH i regiona, te trenira zavidan broj državnih prvaka BiH u mlađim kategorijama.

Sejla Milavić – trener (sejla@gksarajevo.ba). Sa nama od samog rođenja kluba. U početku kao plivačica je nastavila svoju uspješnu karijeru. Nakon toga se priključuje nešem trenerskom timu, gdje je sada više od 5 godina. Uglavnom radi sa predtakmičarskom grupom i pomaže u radu sa ostalim grupama načih škola pliavanja kako u malom tako i u velikom bazenu. U toku 2016. godine istakla se savjesnošću i profesionalnošću te osvojila simaptije službe za sigurnost na Olimpijskom bazenu Otoka.

Melika Imamović – trener (melika@gksarajevo.ba). Najmlađi član našeg trenerskog tima. Rođena u Tuzli 1998. godine. Plivanjem se bavi od sedme godine, prvo kao član PK Sloboda Tuzla, a zatim kao član PK ZMAJ Alpamm Tuzla. Prvu medalju osvaja sa sedam godina. Nakon toga učestvuje na brojnim domaćim i regionalnim takmičenjima na kojima osvaja više od stotinu medalja. Bivša je reprezentativka BiH, te višestruka državna prvakinja i rekorderka u disciplinama 50, 100 i 200 metara delfin,50, 100 i 200 metara prsno i 100 metara mješovito. Nakon prestanka aktivnog bavljenja plivanjem radi kao trener u školi plivanja PK Zmaj Alpamm Tuzla. Ove godine se upisala na Internacionalni univerzitet u Sarajevu gdje je ostvarila stopostotnu stipendiju i gdje će studirati psihologiju. Po dolasku u Sarajevo pridružuje se trenerskom timu GKVS Sarajevo.