Sa Hatfield-om u “swim21 Performance”

swim21presentation21

Gradski klub vodenih spotova Sarajevo ponosno objavljuje uspostavljanje saradnje sa plivačkim klubom Hatfield Swimming Club iz Velike Britanije, koji je jedan od cetiri plivacka kluba u Engleskoj akreditovan „swim21 Performance Club“ od strane engleske plivačke asocijacije. Na ovaj način se ukazuje šansa članovima GKVS-a da osjete dio swim21 Performance programa koji za cilj ima stvaranje najboljeg pliavčkog iskustva za plivače i trenere te podizanje kvaliteta u pružanju usluga plivačkog sporta.

Swim21 Performance okruženje pruža osnovu za klubove koji treniraju vrhunske plivače. To je privilegija klubova koji demonstriraju ispravan put i pristup u kreiranju okruženja, trenerske prakse i podrške sprotašima plivačima kako bi dosegli vrhunske rezultate i ostvarili svoj puni potencijal.

Saradnja sa Hatfield Swimming Club-om će nam omogućiti saradnju u tri oblasti: 1. Pripremna evaluacija potencijala, 2. Kriterij okruženja vrhuskog plivača i 3. Kriterij trenerskog programa.

Početak saradnje između Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo i Hatfield Swimming Club-a će biti ozvaničen 22. oktobra 2016. godine u Rijeci (HR).

U periodu od 22. oktobra do 28.oktobra 2016.  godine u Rijeci, naši takmičari koji zadovolje selekciju engleskog organizatora, će pod vodstvom našeg glavnog trenera Igora Bilasa uzeti učešće u trenažnom procesu Swimm21 Performance Club-a kroz saradnju sa Hatfield Swimming Club-om. Ovo će biti prvi dio trenažnog procesa u Swim21 Performance okruženju  koje je u planu da bude nastavljeno u budućnosti u Hatfield plivačkom centru.

Swim21 Performance je samo početak putovanja kako bi smo unaprijedili razvoj kluba i podigli standarde.