PROGRAM RAZMJENE PLIVAČA, BARI, ITALIJA

Bari

Gradski klub vodenih sportova Sarajevo je uspostavio saradnju sa Plivačkim Klubom Payton, Bari, Italija i dogovorio realizaciju  programa razmjene plivača između  ova dva kluba. Saradnja na bazi razmjene plivača podrazumjeva odlazak naših plivača na osmodnevni boravak u Bari, u pratnji našeg trenera, u periodu od 25.06. – 02.07.2016. Smještaj za svakog našeg člana je obezbjeđen kod plivača domaćina iz prijateljskog kluba Payton.  Planirano je da se održi 2 treninga dnevno u vodi, na bazenu koji koristi plivački klub Payton. Sem zajedničkih treninga tokom boravka u Bariu naši takmičari će ušestvovati na dvodnevnom plivačkom mitingu kluba domaćina “Trofeo Payton” u periodu od 27.06. – 28.06. 2016.

 

Cilj programa razmjene plivača je da se, u sklopu sportskih aktivnosti, naglasi psiho-socijalni i fizički razvoj plivača u novom okurženju  drugačijih kulturoloških i sportskih navika. Program bi u konačnici trebalo biti veoma lijepo i korisno iskustvo za svakog od naših plivača, učesnika programa razmjene plivača, te im proširiti mrežu sportskih i ličnih poznanstava i upoznati sa novom kulturom življenja, jezikom te drugačijom metodologijom tehnika plivačkih treninga.

 

Članovi Gradski klub vodenih sportova Sarajevo koji će učestvovati u ovom programu su: Aiša Huremović, Alina Ahmedbegović, Amina Rovčanin, Deni Maslo, Denis Pavlović, Faruk Eminić, Haris Šuta, Hena Kapidžić, Iman Hadžić, Lamija Zuko, Luka Lasić, Mak Mulalić, Namik Hadžović, Osman Hadžić, Sara Samardžić, Sarah Radaslić i Zana Duraković. Program razmjene plivača, sa stručne strane, će voditi trener Anja Margetić.

 

Polazak u Bari iz Sarajeva je planiran u petak, 24.06.2016., a povratak u Sarajevo iz Baria u nedjelju, 03.07.2016. Svim našim takmičarima želimo sretan put, lijepo druženje, dobre treninge i uspješan nastup na plivačkom mitingu u Bariu.